Dijital Dünya kapılarını ardına kadar açtı. Yıllardır aralanmış olan dijital dünyanın kapıları pandemi ile birlikte sonuna kadar açıldı ve yeni dünya düzeni şekillenmeye başladı.
İnsanların nasıl büyük bir tehlike altında olduklarını anlamalarının mümkün olmadığı bir sürecin içindeyiz. Toplumsal değerlerin yerini bireysel sosyallik adıyla içe değil, göze çevrildiği hayatın bir pencereye hapsedildiği bir süreç. Sosyal, kültürel değerlerin toplumsal kavramların birer birer yıkılacağı bu dönemde hayata dair neler kaybedeceklerimizi anlatmaya çalışmak, sorunun bir parçası olmayanların çözümün bir parçası olma çabalarıdır. Gemi batıyor yeterince filika var mı yok mu bilmiyoruz ancak, öncelikli filikalara alınması ve kurtarılması gerekenler kadınlar ve çocuklar. Galiba, her şey değişsede hayatın önemli değerleri her platformda aynılar…
kadınlar ve çocuklar
Aslında kadınlar ve çocuklar entegre kavramlar. Einstein’ın bir sözünde der ki: Cehaletin en büyük korkusu kadınlardır. Kadınları eğitirseniz onlar çocuklarını eğitir. Eğitilmiş çocuklar kurtarılmış gelecektir. Öyleyse, eğitilmiş kadınlar yaratmak için neler yapmalı ? Yani kurtuluş birini çekip bir kaos ya da tehlikenin içinden almak değil, aynı zamanda o kaos ya da tehlike ile mücadele edebilecek kadınlar yaratmaktan geçiyor. Peki bunlar nasıl olacak ?
Çocuklar konusuna gelecek olursak, Hangi çocuklar diye sormak gerekebilir. Burada daha spesifik ilerlemek gerekiyor. Okul çağı çocuklar ilk eğitim süreçlerindeki nesil ile genç nüfus Z ve Y kuşağınında dahil olduğu gençler. Aslında her iki kategoriyi çocuklar çatısı altında bütünleştirmek mümkün. Uygulanacak yöntemler ve çözüm önerileri farklı olsa da, aynı amaca hizmet edecek olduğumuz bilmek gerekir. An’ı yaşarken bu farkındalığa, geleceği kurtarma savaşı demek mümkündür. Yani bugünden değiştirebileceğiniz her şey, şekillenecek bir geleceğin yapı taşlarıdır. Çocuklarımızı nasıl kurtaracağız ?